Menü
💬 Forum 🛒 Mağaza ⛏️ Sunucular ⚔️ Klanlar 📰 Blog 🏆 Liderlik 👥 Üyeler 🎖️ Rütbeler
0 üye online 👥 5 toplam üye 📝 Bugün 20 konu 💬 Bugün 20 mesaj

📖 Rehber Minecraft Skyblock Sunucusu Nasıl Kurulur?

orginscorel · 18 saat önce · 1 gönderi · 0 görüntülenme
✏️ düzenlendi

Minecraft Skyblock Sunucusu Nasıl Kurulur?

Skyblock, Minecraft'ın en sevilen oyun modlarından biridir. Sınırlı kaynaklar, yarışmacı ada sıralamaları ve sürekli büyüyen bir ekip dinamiğiyle, Skyblock sunucuları hem oyuncuları uzun süre tutar hem de yönetimi görece kolaydır. Bu rehberde, Skyblock sunucusunu sıfırdan nasıl kuracağınızı adım adım açıklıyoruz.

Skyblock Neden Sunucu Sahipleri İçin İyi Bir Başlangıçtır?

Skyblock'un sunucu sahipleri açısından önemli avantajları vardır. Oyun mekaniği gereği oyuncular küçük adalardan başlar ve dünyayı kendileri oluştururlar. Bu, survival'daki gibi dev bir dünyayı önceden yüklemenizi gerektirmez. Sunucu kaynakları daha verimli kullanılır.

Ayrıca Skyblock'un rekabetçi yapısı (ada sıralaması, ada seviyesi) oyuncuları aylarca meşgul eder.

Gerekli Altyapı

Skyblock için de Paper tabanlı bir sunucu kurmanızı öneririm. Ekstra optimizasyon için Purpur da tercih edilebilir. RAM ihtiyacı survival'a göre biraz daha düşüktür çünkü araziler sınırlıdır.

• 1-30 oyuncu: 4 GB RAM yeterli
  • 30-80 oyuncu: 8 GB RAM
  • 80+ oyuncu: 16 GB RAM ve üzeri

Skyblock Plugin Kurulumu

Skyblock sunucunuzun çalışması için birkaç temel plugin kategorisi vardır:

• Ada Yönetim Plugini: Oyuncuların ada oluşturmasını, genişletmesini ve yönetmesini sağlar.
  • Ada Seviyesi ve Sıralama: Oyuncuların birbirleriyle rekabet etmesini sağlar; motivasyonun temelidir.
  • Ekonomi + Dükkân: Oyuncular topladıkları kaynakları satıp yeni materyaller alabilmeli.
  • Görev / Zorluk Sistemi: Yeni oyuncuya yol gösterir; sıkılmayı engeller.
  • Anticheat: Özellikle sıralama varsa hile girişimleri kaçınılmazdır.

Ada Başlangıç Şablonlarını Hazırlayın

Skyblock'ta oyuncular küçük bir adadan başlar. Bu adayı nasıl tasarladığınız önemlidir. Çok az kaynak verirseniz oyuncular sıkılır; çok fazla verirseniz zorluk kalmaz. Klasik Skyblock adası bir toprak bloğu, bir ağaç ve bir sandıkla başlar. Bunu biraz zenginleştirebilirsiniz ama zorluğu koruyun.

Hopper ve Generator Sınırları

Skyblock'un en büyük lag kaynağı, oyuncuların kurduğu aşırı otomatik sistemlerdir. Cobblestone generator'lar, büyük çiftlikler ve hopper zincirleri sunucuyu zorlayabilir.

• Ada başına hopper limiti koyun.
  • Generator türlerini sınırlayın.
  • Chunk başına entity limitlerini düşürün.

Bu sınırları başlangıçta sıkı tutup oyuncu yorumlarına göre gevşetmek, tam tersi yoldan daha güvenlidir.

Ödüllendirme ve Görev Sistemi

Skyblock oyuncularını uzun vadeli tutmanın yolu, her zaman yapacak bir şeyleri olmasıdır. Görev ve zorluk sistemi, oyuncuya sürekli hedef verir. Günlük görevler, haftalık yarışmalar ve sezon sonu ödülleri buna örnek verilebilir.

Skyblock'un sırrı şudur: oyuncu "1 numara olmak istiyorum" dediği an, aylarca oynama taahhüdü vermiş olur.

Test ve Denge Ayarları

Açılıştan önce bir test sunucusu kurup tüm ada mekaniklerini deneyin. Kaynak elde etmek ne kadar sürüyor? Ekonomi dengeli mi? İlk saatten sonra oyuncu ne yapıyor? Bu soruları yanıtlayıp dengeyi sağladıktan sonra açılış yapın.

Tanıtım ve Büyüme

Skyblock, görsel açıdan etkileyici anlar sunar: devasa adalar, otomatik çiftlikler, sıralama yarışları. Bu anları ekran görüntüsü veya kısa video olarak paylaşın. Oyuncular böyle bir sunucuda oynamak ister.

Cevap yazabilmek için giriş yap.